Krezimirka Krezimirović zvana Kreza

Kako je Kreza dobila ime

 

Kreza je bila sasvim obična koza, ista kao i milioni drugih koza. Nije imala nikakvo ime. Zvala se jednostavno koza. Pasla je godinama biljke po mnogim livadama i upoznavala se i družila sa mnogim kozama, takođe i sa drugim životinjama. Naslušala se mnogih priča i nagledala se svega i svačega. Potraga za hranom ju je jednom tako odvela i na Svetu goru. Tu je našla biljke kakve na drugim mestima ne rastu. Napasala se ona tamo neko kratko vreme, ali morala je ubrzo da se vrati. Kad se vratila sa Svete gore javi joj se odjednom misao da bi ona mogla da napravi svoj sapun.Jer Kreza mnogo voli da se kupa, a pošto nije mogla da nađe ništa dobro za njenu dlaku odluči da ona napravi nešto što će biti bolje od svega drugoga što se prodaje po prodavnicama.

I tako nakupuje ona sve što je potrebno da bi se izradio sapun.Dođe kući i počne da meša sastojke. Međutim flašu od palminog ulja nikako nije mogla da otvori, pošto je čep bio prestegnut. Proba ona svakako ali ne ide pa ne ide. Iznervira se Kreza i stavi vrh flaše među zube da proba da ju otvori zubima. Proba jednom, ništa, proba drugi put još jače i ništa. Napokon treći put stisne zubima najjače što može i kvrc; puče zub i to baš jedinica.

Tako je naša Kreza dobila ime, a tako su i nastali naši sapuni. Sa željom da koristimo samo najbolje prirodne sastojke napravili smo sapune jedinstvenog kvaliteta, bez veštačkih boja i mirisa. Nakon uočenih blagodeti koje smo osetili na sopstvenom organizmu, odlučili smo da sapune podelimo i sa Vama.

Ostalo vam je sve jasno.